דף הבית > מעריב סופהשבוע > הזכות הטבעית וההיסטורית. מעריב 13 פברואר 2018
13/02/2018
הזכות הטבעית וההיסטורית. מעריב 13 פברואר 2018

הזכות הטבעית וההיסטורית.
פרופ’ אריה אלדד

כל השבחים לנתניהו על ההחלטות הנכונות לתקוף בסוריה. גם אם הפלת המל”ט האיראני לאחר שחצה את הגבול איננה פעולה הדורשת החלטת ראש ממשלה אלא היא חלק מנוהלי הביטחון של ישראל – הרי ההחלטה לפגוע בקרון השיגור והמעקב של האיראנים ליד תדמור היא החלטה מדינית לא פחות ממה שהיא תגובה צבאית. וכך גם לגבי תקיפת מערכי טילי הנ”מ הסורים.זו הייתה פעולה נכונה. שקולה ומידתית, שלפחות בטווח הקצר לא הביאה להתלקחות כללית, שישראל כנראה אינה רוצה בה בשלב זה.
ושום שבחים לנתניהו על שהחליט לדחות את הדיון וההחלטה בועדת השרים לחקיקה בעניין החוק להחלת ריבונות על ההתיישבות היהודית ביהודה ובשומרון. שנים רבות ממתינה ישראל לאקלים פוליטי נוח בארה”ב, שיאפשר לה לממש את זכותה הטבעית וההיסטורית בארץ ישראל, ברוחה המדויקת של מגילת העצמאות. אקלים כזה שורר עתה. אבל נתניהו גורר רגליים.
ביום א’ בערב ישבתי בבנייני האומה בערב הפתיחה של “כנס ירושלים” ה-15 שמקיים העיתון “בשבע”. הערב הוקדש רובו ככולו להופעתו של יהורם גאון. שלושת אלפים שרו איתו רבים משיריו הישנים והמוכרים כמו גם שירים חדשים ללחנים שכתב עובדיה חממה. יחד הם שרו את “אנא בכוח”. הקהל הצטרף גם לשירת “ארץ צבי” עם הבית הנוסף, שכתבה תלמה אליגון לאחר שביקרה ביקור תנחומים בביתו של רס”ן רועי קליין הי”ד. קליין השליך עצמו על רימון במלחמת לבנון השנייה, הקריב את חייו, הציל את חייליו ומת בקריאת “שמע ישראל”. יהורם גאון סיפר את הסיפור, שר גם את הבית הנוסף ולא נותרה עין יבשה בקהל. והוא שר גם את “מעל פסגת הר הצופים” וכל הקהל שאג : “אני לא אזוז מפה” ודרש: ” יבוא המשיח! יבוא!”. ושר את שירו של יוסי גמזו “בשערייך ירושלים”. שיר שכתב לאחר שחרור העיר העתיקה בירושלים במלחמת ששת הימים. יהורם לא שכח להזכיר כי הייתה תקופה בה השיר צונזר כי הבית הרביעי שלו אומר : “הר הזיתים יוריק, נכון יהיה הר הבית/ופטישים יהדהדו בך חי נפשי/ ירושלים, כוהנייך ולווייך/ בדם בונים בך את הבית השלישי”. הוא לא שכח גם לשיר נעמי שמר “לא מנצחים אותי כל כך מהר”, וסיים ב”על הדבש ועל העוקץ” כשהקהל כולו עומד על רגליו. כמו בהמנון.
וגם אורח הכבוד , שישב במרכז השורה הראשונה קם על רגליו ושר. עקבתי אחר תנועות שפתיו. הוא הכיר את המלים בעל פה, זה היה דייויד פרידמן, שגריר ארצות הברית בישראל. הוא היה אורח הכבוד בכנס של השבועון “בשבע”, עיתונם של אנשי “הגרעין הקשה” של המתנחלים. גם זה מסממני האווירה השוררת בוושינגטון. כמו גם הראיון שהעניק הנשיא טראמפ לעורך “ישראל היום” ממנו משתמע בבירור כי הנשיא כבר אינו בטוח שיצליח להביא “עסקה” שתוליד הסכם שלום בין היהודים והערבים בארץ ישראל. ואם הכרת הנשיא בירושלים כבירת ישראל הייתה פרי עקשנות שהשתלמה – עתה נותר להפגין נחישות כזו גם ביחס ליהודה ולשומרון. לסמן קוים אדומים חדשים, שכבר דומה היה שנמחקו במרוצת “תהליכי השלום” שהביאו עלינו מבול דמים. ואגב – עקשנותם של מנהיגי ישראל לא אפיינה רק ראשי ממשלה מן “הימין”. אפילו ראש ממשלה מהשמאל, “חילוני למהדרין” רציונליסט וביטחוניסט כאהוד ברק התגלה בקמפ דייויד בשנת 2000 כמי שלא היה מוכן לוותר על ריבונות בהר הבית.
אנו חיים בשעת כושר מדינית לקבוע עובדות בלבה של ארץ ישראל. ושלא יפחידו אתכם ב”שד הדמוגרפי” : מי שמספח את שטחי C שכל ההתיישבות היהודית ביו”ש כלולה בהם, מוסיף לאוכלוסיית ישראל לכל היותר 100000 ערבים, ובכך מסיר , אחת ולתמיד, את סכנת הקמת המדינה הפלשתינאית בלב המולדת שלנו.

download

כתבות נוספות